Vidar Kvalshaug TRAMPOLINELAND

Fortellingen om en roman som ble lagt bort og annen litteratur

Å velge singelen

with one comment

De fleste forfattere slipper å forholde seg til om de har en hit eller noe som ligner inne i boka. veldig få etterspør dette. Hver høst trykker aviser utdrag, gjerne fra romaner, men dette er forbeholdt de få, og det normale er å velge starten.  Teknologien har drevet bokbransjen fremover, også til vannvidd. Forlaget mitt har etter modellen til McSweenys laget en app. Den finnes i appstore i iTunes, heter «kortlest» og koster en fjerdedels øl. Appen er lett å laste og like enkel å bruke og jeg har vært så heldig å få publisere en novelle der. Samlingen «Trampolineland» kommer ikke før 23. april, men jeg endte opp med å velge åpningsnovellen «Jeg biter det i meg» som single. 

Valget var ikke enkelt. Nå er kke jeg en fyr som tenker salg salg salg eller tror på noe slags kommersielt gjennombrudd for denne novellessmlingen, så spørsmålet var: Hva er representativt? Det hadde vært enkelt å velge en feelgood-historie, noe lettslukt. Jeg valgte ganske annerledes.

I omtrent halvparten av historiene i «Trampolineland» har jeg forsøkt å se verden fra barns synsvinkel. «Jeg biter det i meg» handler om et barn som stiller de frykteligste spørsmål til en voksen. Du kan sjekke selv. Kortlest-appen til Gyldendal i appstore, og du kan lese den på iphonen din. 

Mange opererer med andre type telefoner. Derfor kommer jeg til å legge ut novellen i sin helhet på bloggen om en god stund. Som nevnt: Det er ikke for penga de fleste av oss skriver. 

 

 

Reklamer

Written by Vidar Kvalshaug

13.03.12 kl. 09:12

Publisert i Uncategorized

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Det skal jeg jammen gjøre!

    monica

    13.03.12 at 09:30


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: