Vidar Kvalshaug TRAMPOLINELAND

Fortellingen om en roman som ble lagt bort og annen litteratur

Tvil og flyt, ikke et quizhelvete

leave a comment »

En forfatter sa at halvparten av romanen er din, den andre halvparten er leserens. Romanen skal være en kommunikasjon med leseren, men kanskje ikke på den måten du kan se nedenfor.

Avsnittet, som ennå ikke er bearbeidet, er fullt av spørsmålstegn. Synsvinkelen ligger hos Robert, men spørsmålstegnene kan bli masete, eller hva synes du?

Jeg har nok ikke tatt valgene. Min jobb er å lose leseren gjennom Roberts tvil og tanker på en bestemt måte, ikke la det se ut som en quizkonkurranse. Her kan du se hva jeg må greie opp i resten av ettermiddagen.

Robert bar ut koppene og så et rødt og et blått fotoalbum stå stukket inn ved enden av benken, bak kaffetrakteren. Han brant etter å bla i dem. Sjansen var her nå. Det var stille bak skyvedørene. Hva ville han finne? Bilder som dekket hele den perioden han syntes å ha mistet kontakten hjemover? Bilder av faren sin som viste ham som en helt mann enn han innbilte seg? Var det andre kvinner enn mor eller selskaper i andre familier? Reiser? Andre uttrykk i ansiktet hans enn Robert hadde vært i stand til å se, noe han ikke ville vite om? Robert la fra seg oppvaskkosten, strøk av håndflatene mot dongeribuksa. Mest av alt lurte han på om det var bilder av en mann du kunne se var blitt slått og ydmyket. Kunne andre se slike ting? Hvordan ble livet til en slik person? Kjente han det i kroppen eller hadde han på et eller annet tidspunkt i dette store tjueårshullet fått tatt igjen på noen måte, fått gjenopprettet en balanse?

Reklamer

Written by Vidar Kvalshaug

22.03.10 kl. 12:19

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: