Vidar Kvalshaug TRAMPOLINELAND

Fortellingen om en roman som ble lagt bort og annen litteratur

Hvorfor dette må skrives om og omskrives

with one comment

Avsnitt jeg helt hadde glemt var i romanen, dukker jevnlig opp. Kan det bety at de ikke betyr noe særlig?

I avsnittet under ser du Roberts hjemkomst og møtet med en av gutta fra skolen. Fyren som ble værende i skolekretsen har klart seg bra, kanskje bedre enn vår hovedperson, men jeg har vært så ivrig på å understreke at Togge ikke var totalt ute at jeg har repetert ordet ”fredet”.

Dette er greit i et førsteutkast, men ikke nå lenger. Et av ”fredet” må bort, kanskje også den ene av de to understrekningene . Leseren tar ting fort. Trenger trolig ikke repitisjon av samme poeng. Det er bare irriterende.

Det er fem måneder til høsten, men en enda lengre omvei dit.

Han gikk to år over Robert på skolen. Det var nok til at Roberts klasse var fredet. Togge hadde en slags rettefredighetssans, en slags stopper i seg, og det er trolig den som har fått ham hit til enebolig, en temmelig ny bil, pent gruset oppgang, beplantning og hva slags stæsj som må være i den digre garasjen. Denne stopperen gjorde også at Togge fredet dem som var yngre enn seg selv i skolegården, men det er ikke alderen som gjør at Robert føler han skal holde tilbake, at Togge har et slags overtak på ham. Fyren bor her. Det er nok, tenker Robert. Der ligger den selvsikre minen, det kraftige grepet rundt kaffekruset, et grep han skulle kunne knuse det med og blø hardt uten å se på hendene sine.

Reklamer

Written by Vidar Kvalshaug

16.03.10 kl. 12:26

Publisert i Uncategorized

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pent gruset oppgang?

  Du mener vel innkjørsel…

  http://images.google.com/images?client=opera&rls=nb&q=innkj%C3%B8rsel&sourceid=opera&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&ei=h4mfS6fGMIr5-QbVpOG4DA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB0QsAQwAw

  Togge gikk to år over Robert på skolen og hadde en slags rettefredighetssans, en slags stopper i seg, og det er trolig den som har fått ham hit til enebolig, en temmelig ny bil, pent gruset innkjørsel, beplantning og hva slags stæsj som må være i den digre garasjen. Denne stopperen gjorde også at Togge fredet dem som var yngre enn seg selv i skolegården, men det er ikke alderen som gjør at Robert føler han skal holde tilbake, at Togge har et slags overtak på ham. Fyren bor her. Det er nok, tenker Robert. Der ligger den selvsikre minen, det kraftige grepet rundt kaffekruset, et grep han skulle kunne knuse det med og blø hardt uten å se på hendene sine.

  Freddy Mathisen

  16.03.10 at 13:47


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: