Vidar Kvalshaug TRAMPOLINELAND

Fortellingen om en roman som ble lagt bort og annen litteratur

Middelklasseirritasjonene

with one comment

 

 ”Get in, get out, don’ t linger”, var Raymond Carvers råd. Han skrev ikke romaner, for rådet fungerer kun på novellen. Den helhetstenkingen romanen krever og dens type annerledeskonsentrasjon, har jeg ikke i dag.

”Hjemme med sykt barn” betyr ikke skrivetid. Minstemann vil være på fanget – og får det. Med en bråkete babybok i den venstre hånden, kladder jeg videre på et nytt plott med høyre. Det gjelder neste bok om Robert og Beate, familie, flukt og fedre og annen ufred i vår tid. Den heter ”Middelklasseirritasjonene”. En arbeidstittel.

”Trampolineland” ligger i bunker, og om den skal ut til høsten, må den være ferdig revidert like over påske. Tre uker i mars og hver bidige røde påskedag er satt av til den.

 Slik blir heltidsforfatterdagen: Levere i barnehage, skrive, bevisst la huset flyte, hente i barnehage, mekke middag, rydde, ikke få høre Dagsntt Atten pga barnetv, legge unger og siden snike seg skyldig opp på loftet for en ny økt rundt ni. Aldri nok tid til å gå HELT inn i noe, slik den unge kunstnerspire Martin Eden fikk gjøre det i Jack Londons bok. Martin Eden endte likevel med å drukne seg. Jeg nøyer meg med å gå forbi prosjektet jeg holder på med, planlegge noen nye, se skamfullt på bunken papirer og drømme om mer tid.

Nå sover sønnen min. Han hoster og vrir seg, men sover, ennå så lenge. Dette ble nok dagens vesle arbeide. Nå har hodet begynt å boble av setninger og replikker, men det nytter ikke å trykke på noen pauseknapp eller lagringsfunksjon. Så får prosaen bare forsvinne til fordel for det prosaiske

 Det er en middelklasseirritasjon, det også.

Reklamer

Written by Vidar Kvalshaug

22.02.10 kl. 09:40

Publisert i Uncategorized

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gøy å følge med! Lykke til! Klem Christine


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: