Vidar Kvalshaug TRAMPOLINELAND

Fortellingen om en roman som ble lagt bort og annen litteratur

Vrangsider, B-sider og alt annet bloggen skal være

with 4 comments

Velkommen til verkstedet mitt. Denne bloggen skal handle om storytelling.
Helt spesifikt om de siste langsidene med romanen ”Trampolineland” som er planlagt utgitt på Gyldendal høsten 2010. Den blir min sjuende skjønnlitterære bok, men hvis bloggingen klarer å gjenspeile prosessen, vil du forstå at det ikke er noe lettere nå enn ved debuten i 1996.

Jeg har tenkt å vise deg både vrangsida og de elleville øyeblikkene når en setning vil seg eller når en karakter klikker på plass som hun skal. Ved å bruke eksempler, til og med passasjer som neppe taler til min fordel, vil jeg vise deg hvordan deler av romanen utvikler seg. Du skal få vite det vesentligste om tvil og tro, fortvilelse og forløsning, slik jeg opplever at det å skrive er.

I tillegg til å være forfatter, er jeg forlagsredaktør i Kagge Forlag og, som deg, leser av andres bøker, både norske og utenlandske. Målet med denne bloggen er å gi et innblikk i skaperprosesser, lesing og redigering av andres tekster ved å åpne døren til verkstedet mitt.

Jeg er dypt fascinert over litteraturs tilblivelse og mottakelse. Den dagen den dilla stopper, er det jeg som leverer Aftenposten på døra di før du står opp.

Takk for at du følger meg. Anbefal gjerne bloggen videre, kommenter, spør og del egne erfaringer. Du får sende en skjennemail om jeg jåler det for mye til.

Reklamer

Written by Vidar Kvalshaug

17.02.10 kl. 20:53

Publisert i Uncategorized

4 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gratulerer både med bok og blogg, Vidar! Du setter deg spennende mål med bloggen som gjør at du fort havner på «bare må innom»-lista. Keep up the good work!

  Rolf W. Pettersen

  17.02.10 at 22:45

 2. Ser fram til å følge deg i prosessen, Vidar! Du er en del yngre enn meg, men har utvilsomt mye å lære meg ang. skriving av bøker og språkbruk generelt.

  Jan Sæterli

  18.02.10 at 11:17

 3. Takk for at du deler. Blir interessant å følge prosessen med dine ord.

  Ida Kvalvaag

  19.02.10 at 07:57

 4. […] og redigering av andres tekster ved å åpne døren til verkstedet mitt,” skriver han i første blogginnlegg. Romanen het Trampolineland og var planlagt utgitt på Gyldendal høsten 2010, inntil Kvalshaug i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: